söndag 9 november 2014

Trädgårdens färger

Naturen, och framförallt den kultiverade natur som ju trädgården är, kommer undan med färgkombos som i andra sammanhang hade sett helt förskräckliga ut. Jag har skrivit tidigare om min oförmåga att hålla mig till en stringent linje vid planering och plantering och om hur det trots allt brukar bli ganska bra ändå.

Kombinationen växter på bilden nedan är jag oskyldig till eftersom de fanns i trädgården redan när vi flyttade in. Den enda färg jag tillfört i kompositionen är grindens vita och röda. Jag gillar verkligen färgerna i denna bild, men föreställ er den varmrosa, knallgula, ljuslila och röda tillsammans i ett klädesplagg eller outfit. Jag tror att färgupplevelsen hade blivit en helt annan...
 
 
 

6 kommentarer:

 1. Ciao! Io penso che il colore del cancello sia il migliore che potevi scegliere! Tutto in quell'immagine è molto unito e perfetto :)

  Un saluto!

  SvaraRadera
 2. Så där härligt uppväxt och ljuvligt som jag drömmer om att vår trädgård ska bli!
  Vi har också ärvt en gammal trädgård, men här fanns det inte mycket att glädjas åt från början...

  Tack för finfina tips kring att bygga bänk över maskinerna!

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig blogg du har! Hur är det möjligt att jag aldrig hittat hit tidigare? En gåta.
  Det där med färger är ett kapitel för sig. Men jag håller med om att det nästan inte går att göra fel i trädgården.
  Kram, Karin

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar vy över din grind. Jag blir alltid nyfiken när jag ser så där fina grindar, jag drabbas av en stark längtan att få gå in och kika hur det ser ut där innanför. Härlig bild./ Kram Titti

  SvaraRadera
 5. Ja, vilka färgkombinationer det blir ibland. Men allt är snyggare i naturen. :)
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 6. Gleder meg til å se mer inn i din blogg. Fant deg via Blommig fredag :) Følger deg videre! Ser ut som du har en del av de fargene jeg bruker i min hage :)

  SvaraRadera